Logo Accountantskantoor Maarssen
Accountantskantoor Maarssen
Accountantskantoor Maarssen
ProfielDiensten

 

Fiscale aangiftes

Het vervelende van ondernemen is dat er wel eens belasting betaald moet worden en ook nog op tijd. Wij verzorgen voor u elk type ondernemer diverse soorten aangiftes Belastingen, inkomstenbelasting, loonbelasting, omzetbelasting, Vennootschapsbelasting en in bijzondere gevallen komen ook de dividendbelasting, successierechten aan bod. Elke soort belasting heeft weer zijn specifieke regels en (on)mogelijkheden, Het is voor de ondernemer onmogelijk om deze regels allemaal te kennen, U kunt hierbij terugvallen op ons kantoor, zodat de belasting voor u minder wordt.

 

Belastingadviezen

Naast het verzorgen van de fiscale aangiftes gaat onze dienstverlening verder. Wij geven u (on)gevraagd advies op het gebied van de belastingen. Hierbij kunt u denken aan wel of geen BV beginnen, wat het doen met een eventuele opvolging binnen mijn bedrijf. Hoe kan u belasting besparen als u vermogen wilt doorschuiven naar uw kinderen. Bij dezen en nog vele andere dilemma's kunnen wij u terzijde staan en u adviseren wat te doen.

 

Administratieve dienstverlening

De administratie blijft een middelpunt vormen van elke onderneming, maar toch ook nog vaak een ondergeschoven kindje voor de ondernemers, want hun interesse ligt bij het ondernemen en niet bij de administratie. Ons kantoor kan u een deel van deze werkzaamheden uit handen nemen. Afhankelijk van de grootte van de onderneming kunnen wij de gehele administratie verzorgen danwel een periodieke controle hierop uitvoeren en u verder begeleiden om de administratie zo simpel en doorzichtig mogelijk te maken. Want ondernemen begint toch bij een inzichtelijke en ordelijke administratie. Wij helpen u graag daarbij.

 

Jaarrekeningen

Elk jaar wilt u als ondernemer weten wat u aan belasting mag betalen, een onderdeel in dat proces is het opstellen van de jaarrekening. Echter dit is niet het enige doel waarvoor een jaarrekening dient te worden opgesteld. Het is ook een instrument om inzicht te krijgen in de resultaten van uw onderneming. Daarnaast willen financiers ( banken, aandeelhouders e.d. ) ook graag weten wat er met hun centen gebeurt. Kortom het is een belangrijk beleidsbepalend instrument. Het is daarom verstandig om deze jaarrekening te laten opstellen door een deskundige. Wij willen u daarbij graag van dienst zijn. Door onze jarenlange ervaring zijn wij uitstekend in staat om de jaarrekening niet alleen aan de wet te laten voldoen, ook dit voldoende inzicht te geven voor u en uw financiers.

 

Tussentijdse verslagen

In het verlengde van de jaarrekening nemen de tussentijdse cijfers een steeds belangrijke plaats in. Niet alleen voor het aanvragen van een krediet bij de bank, ook om nog sneller inzicht te krijgen in de resultaten van uw onderneming. In combinatie met een inzichtelijke administratie kunnen wij snel na afloop van de periode er voor zorgen dat u tussentijdse cijfers heeft die u in staat te stellen om sneller beleidsbeslissingen te nemen.

 

Bedrijfsadviezen

Onze dienstverlening houdt niet op bij het opstellen van wat cijfers. Wij adviseren u ook graag op diverse facetten van het ondernemen. Belastingen zijn net al ter sprake gekomen, maar ook voor dilemma's als, moeten wij uitbreiden of niet, financieren wij het wagenpark met extern geld of niet, moeten wij personeel aannemen of doen we het zelf. Kortom voor aile facetten van het ondernemen kunt u bij ons terecht. Elke onderneming is weer anders en elke ondernemer krijgt een advies op maat.

 

Loonadministraties

Ais u personeel in dienst komen daarbij we specifieke aspecten aan bod. U hebt niet alleen met het personeelslid te maken, maar ook met de fiscus en de bedrijfsvereniging. Uw personeel wil maandelijks een salarisstrook + zijn netto salaris op zijn bankrekening. De bedrijfsvereniging wil weten welk personeel u in dienst heeft en hoeveel premies u daarvoor dient af te dragen en de fiscus wil periodiek dat u de ingehouden loonbelasting aan hen afdraagt. Daarnaast wilt u zelf weten wat een personeelslid kost en zo min mogelijk administratieve rompslomp. Wij kunnen u gehele loonadministratie verzorgen. Van salarisstrook tot aanlevering van de gegevens van fiscus en bedrijfsvereniging. Met onze kennis hoeft u zich geen zorgen te maken over verassingen achteraf van de fiscus bijvoorbeeld. Wij nemen u de zorg uit handen.